Consultanta IT

Te-ai intrebat probabil de mai multe ori ce presupune activitatea unui consultant IT, job ce devine din ce in ce mai popular in randul organizatiilor din toate industriile actuale

Meseria de consultant s-a diversificat si ramificat foarte mult in ultima perioada, iar evolutia rapida si continua a tehnologiilor a facilitat crearea nevoii de persoane calificate  pentru a oferi expertiza in domeniul IT.

Astfel, consultantul in informatica:

 • Cunoaste si se preocupa permanent de intelegerea in profunzime a activitatilor desfasurate in organizatie, modul cum pot fi ele sustinute si dezvoltate prin solutii IT&C adecvate.  Aceste solutii sunt special proiectate si adaptate si vor avea la baza cerintele de lucru ale organizatiei, performantele asteptate, in conditiile unor costuri acceptabile si intr-un timp determinat.
 • Participa la proiectarea/reproiectarea suportului tehnic pentru cele mai complexe probleme ale sistemului informatic;
 • Transpune sau participa la transpunerea proceselor din organizatie in cerinte si specificatii IT&C;
 • Elaboreaza recomandari detaliate pentru suportul IT al activitatilor critice sau complexe sau al punctelor cheie ale sistemului informatic.
 • Evalueaza gradul in care noile tehnologii propuse satisfac cerintele utilizatorului;
 • Evalueaza riscurile legate de securitatea datelor, programelor si echipamentelor; 
 • Dispune de capacitatea de a studia, cunoaste, intelege si analiza tendintele tehnologice in industria IT&C; este expert in domeniu; lucreaza in echipa cu alti experti pentru selectarea, adaptarea, proiectarea, integrarea celor mai convenabile solutii IT&C. 
 • Aplica standardele tehnice IT&C in vigoare in vederea solutionarii cerintelor specifice ale organizatiei asa cum decurg ele din activitatile identificate pentru aceasta. 
 • Proiecteaza solutii de adaptare a programelor/ aplicatiilor si, eventual a echipamentelor existente (impreuna cu dezvoltatorii de aplicatii si specialistii hardware), astfel incat noile solutii IT&C sau cele modificate si adaptate sa asigure cresterea performantelor organizatiei (produse sau servicii mai bune, productivitate a muncii mai mare, conditii specifice de munca mai bune, operatii si lucrari simplificate, etc). 
 • Stabileste solutii, proceduri, tehnici pentru buna functionare si corecta utilizare a calculatoarelor, echipamentelor periferice si a celor de comunicatii, care reprezinta suportul aplicatiilor/ componentelor/ sistemelor complexe. 
 • Colaboreaza cu toate compartimentele functionale ale organizatiei, oferind asistenta in folosirea tehnologiilor informatiei in activitatea curenta a componentelor cu grad de dificultate ridicat; este la curent cu solicitarile si necesitatile reale hardware si software ale fiecarui compartiment si cu gradul lor actual de acoperire si sustinere; 
 • Informeaza utilizatorii (angajati, conducere) despre noile facilitati, configuratii, tehnologii, produse aparute si a caror utilizare ar putea imbunatati calitatea produselor si/sau a serviciilor care fac obiectul activitatii organizatiei.
 • Organizeaza sesiuni de instruire a utilizatorilor, corespunzator noilor solutii tehnologice implementate, sau care urmeaza a fi implementate pentru componentele cu grad de dificultate ridicat; 
 • Elaboreaza oferte tehnice pentru oricare din activitatile mentionate, conform cerintelor din caietele de sarcini sau termenilor de referinta.

intrati in legatura cu noi

Bistrita, Jud.Bistrita Nasaud, Str.Parcalabului, Nr.2

+40 747044238; +40 740277568

Luni-Vineri 8:00 la 16:00